Cap a on?

Cap a on?
CAP A ON????

dilluns, 16 de novembre del 2015

XERRADA SOBRE EL TALENT COOPPEL I MESURA EN EL CONSUM.

Hola bona nit!!!


Avui ha estat un altre dia especial en les meves pràctiques, a més a més de la feina que es duu a terme en l'espai ETE, paral·lelament s'ha celebrat una xerrada sobre el recurs del TALENT COOPPEL, i sobre el consumisme i la seva mesura (aquest contingut es treballa perquè estan molt a prop unes festes on el consum es dispara de manera exagerada).

Dintre de les funcions del psicopedagog en el centre, està la labor que duu a terme dins de l'àmbit de la tutoria i assessorament a les famílies, i és per això que periòdicament  organitza unes xerrades informatives amb diferent temàtica. La d'avui del Talent Cooppel , per donar a conèixer a les famílies dels diferents cursos de l'ESO (recordo que ja es va fer una fa un mes, però només va ser per a les famílies dels alumnes de 1r de l'ESO). I també per parlar del nivell de consumisme que es dispara en els dies de Nadal que s'apropen en el temps. Ha estat una xerrada de quasi bé dues hores, també ha vingut una professora de la Universitat Rovira i Virgili, de la Facultat de Sociologia, que ens ha format en el consumisme i el Gènere, com tota la societat està sotmesa a uns canons de gènere, que consumim en funció d'aquests i que arriben dies amb molta informació que ens arriba a partir de molts mitjans de comunicació, i per últim ens ha donat unes pautes sobre com gestionar-ho de manera correcta.

Ha estat una xerrada molt productiva i ha sorgit al final una taula col·loqui amb les famílies molt interessants, on els pares ham pogut parlar des de les seves vivències i posar en comí moltes preocupacions que tenen respecte als seus fills i el temes tractats al llarg de la tarda.

3 comentaris:

  1. Em pareix molt beneficios que es duguin a terme aquets tipus de xerrades en les escoles, ja que en la societat d´avui en dia el consum segons quins productes son els que et donen un "status" o un altre. Jo tinc alumnes que en lo que portem de curs han canviat 3 voltes de movil!!!
    Podries penjar el enllaç (si hi ha) sobre aquest taller? (a vorer si els interesa fer-ho a la meva escola).

    ResponElimina
  2. Jo penso que és una xerrada molt interessant i necessària pels pares de nens i adolescents. En aquests mesos abans de Nadal, on rebem un "bombardeig" d'estímuls perquè consumim, i moltes vegades ens falta criteri i racionalitat alhora de valorar si allò que estem comprant és adequat, ho necessita realment,... molt important donar eines per mantenir una visió crítica que ajudi a valorar més aspectes alhora de consumir.

    ResponElimina
  3. Crec que és més que vital intentar crear en el nostre alumnnat un pensament crític i divergent sobre la nostra societat i cap a on hem d'anar. El psicopedagog pot cercar en el seu context més proper, com en el teu cas, de persones que puguin realitzar aquest tipus de xerrades per a millorar la concepció que tenen els adolescents de la societat actual. El canvi es troba en ells.

    ResponElimina